lørdag den 19. maj 2012

Astrid Lindgrens verden.Fredag rullede vi ind på parkeringspladsen ved "Astrid Lindgrens verden" i Sverige, en verden som får én til at føle, at det er et fantastisk sted at være. Pippis hus, Villa villekulla, færden af Emil fra Lønneberg, og et Hej fra Karlsson på taget, på hans cykeltur rundt i parken. Det hele foregik i børnehøjde, på alle planer! Det var fantastisk.!!
Teater ved Pippis hus, Villa Villekulla.


Carl-Emil får her et kram af Pippi - hun var god til at snakke med alle børnene som have lyst og mod på at hilse på hende. Astrid blev lidt genert, og ville gerne tæt på Pippi, men havde ikke helt mod på at få et kram af hende.

 I Parken må man komme ind i mange af husene, de må "bruges" af både børn og voksne- og man skal ikke passe på, for alt er lavet, så det kan holde til de mange besøg. Her står Astrid på altanen i Villa Villekulla huset:)
Betragter du børnene, så oplever du øjne der nøje følger Pippi og de andre figurer i parken, og som glimter af nysgerrighed på de ting som sker omkring demDer var selvfølgelig også tid til et lille hvil, på turen rundt.

Er du til miniuarture ting, så er Astrid Lindgrens verden et godt sted at tage kameraet med- for her er fyldt med små huse, haver og gader! Det er fantastisk og facinerende.

                                    


Små huse og små haver - det var flot lavet.


Imens mor og Astrid besøger toilettet, kan man da godt lige lege lidt...:)

Små grønne oaser og skønne legepladser findes flere steder i Astrid Lindgrens verden. De er til glæde for alle. 

Vi er i dag kommet hjem, og kan se tilbage på en kæmpe oplevelse, både for Astrid og Carl-Emil men også for os som familie.... I LOVE IT!:)

12 kommentarer:

 1. Vi eeeeelsker ALV, har været der to gange. Sjovt nok, så minder vores billeder om jeres:-)

  SvarSlet
 2. Ih, hvor er i heldige sådan at have været afsted... Der VIL jeg have mand og børn med i løbet af sommeren. Jeg ELSKER ASTRID LINDGREN... Dejlige familiebilleder
  Kh

  SvarSlet
 3. Vi har endnu ikke været der, selvom vi bor i Sverige - men det står faktisk på skemaet i sommer :-) Og jeg fik da ikke mindre lyst af alle dine skønne billeder og rosende ord :-)) Tak!

  SvarSlet
 4. uhm lyder som en dejlig tur :0)
  Vi har faktisk også selv talt om at besøge stedet engang - og nu er lysten da kun blevet større..
  Rigtig god søndag
  KH.

  SvarSlet
 5. Det ser ud til i har haft en fantastisk tur. Og dine ungerne simpelthen så lækre! Det er ikke svært at se at det var en kæmpe oplevelse for dem.
  Jeg besøgte selv parken som barn med mine forældre kg selvom vi har rejst verden rundt, er det stadig en af de ting der står aller klarest fra min barndom. Det er et fortryllende sted

  SvarSlet
 6. Helle Jescika: Vi har også snakket om at tage én tur mere, så hvem ved, måske til næste sommer vi smutter afsted igen:)

  Eline: Ja, jeg kan varmt anbefale jer at tage dertil - det var fantastisk!

  200procent by bebe: Hvor i Sverige bor i?... Jeg har fået lyst til at opleve meget mere af Sverige, så vi napper helt sikkert en ferie mere deroppe:) Håber i får en fantastisk oplevelse, når i kommer til Astrid Lindgrens verden!:)

  Gårdejerinden: I må ikke holde jer fra et besøg, jeres børn vil ELSKE DET!

  Stinemor: Astrid Lindgrens verden er virkelig fantastisk, så jeg forstår godt hvis dit besøg står meget klart, selvom du har oplevet mange andre steder i verden..Et Fortryllende sted, det er det helt rigtige ord at bruge- det siger det hele!!!:) Tak for dine søde ord, om børnene!!:)

  SvarSlet
 7. Dejlige billeder, Mette :)
  Jeg overvejer også meget et besøg, men det kræver jo, resten af familien lader sig overtale til en tur til Sverige...
  Dine børn er så skønne og smukke.
  Tak for din søde og varmende kommentar <3

  SvarSlet
 8. ej hvor fedt Mette, vi har også planer om at skal på sommerferie deroppe. Vi læser Emil og Pippi herhjemme på fuldt drøn, så Anna, rigtig kan lære historierne at kende :D

  Så må jeg jo have lidt tips fra dig, når i nu har været der :D

  SvarSlet
 9. Astrid Lindgrens verden er fantastisk vi var afsted for 5 år siden med vores niece, vi var afsted lige før hun blev 6 år og nu bliver hun snart 11 år og hun snakker stadig om turen indimellem så den gjorde også et stort indtryk på hende.

  Hun snakker dog også stadig om alle de myg der var i den hytte vi overnattede i ;-)

  Knus fra Lotte

  SvarSlet
 10. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 11. Astrid Lindgrens Verden står stadig som en af de bedste familie-ferier vi har været på. Jeg tror jeg hr i 100-vis af billeder fra vores dag der fra. Vores 2 lyshårede drenge i korte bukser og med en lue og en skyder i bedste Emil-stil uhhhh, får helt lyst til at dele billederne med jer andre, især jer der endnu ikke hr været af sted, det er et FANTASTISK sted og hvis man som voksen kan undgå at gå lidt i barndommen og mærke sommerfuglene.... så må der være noget galt.
  Dejlige billeder af dig og din kære Mette, udstråler idyl og hygge i læssevis.

  Krammer fra Jill

  PS: Sirianna har lovet I snart kommer til Fyns laaaaan' ;o)

  SvarSlet
 12. Hej Mette
  Hvor ser det bare dejligt ud! Jeg fandt aldrig ud af om du fandt ud af hvordan man tilmeldte sig fast læser hos mig? Havde lidt problemer, da jeg troede en anden knap stadig fandtes!
  Hav en dejlig solskinsdag
  Anne-Sofie (Fingernem)

  SvarSlet

Jeg elsker en lille kommentar, så hold dig ikke tilbage;0)
Hav en god dag!
Knus Mette