tirsdag den 31. august 2010

Hindbær

Astrid og Carl-Emils farmor og farfar er på ferie, og da der er de fineste hindbær hjemme i deres have, har vi fået lov til at smage på dem:0) 
 Lørdag morgen pakkede vi bilen, ringede til Astrid og Carls-Emils mormor og hendes mand Arne, for at inviterer dem med ud og plukke æbler. Æblerne var der desværre ikke særlig mange af, men så kunne vi istedet få hindbær og vindruer med hjem!
 Det er da hyggeligt at kunne plukke bær fra haven, Astrid er ihvertfald vild med det;0)

fredag den 27. august 2010

Efter Disneysjov

Efter en lille skål slik, og en dejlig hyggestund i sofen med begge børn, fik jeg tid til at sy kjolen her færdig.
Mønstret som jeg har syet kjolen efter, har jeg brugt en del gange- det er som om, jeg aldrig kan blive træt af det! Har du også et favorit mønstre?

Imens jeg venter...

Imens jeg venter på, at jeg måske en dag får sådanne et Juliana Orangeri, (Det vil passe SÅ fint nede i vores have- bare ærgeligt, at det er MEGA dyrt) vil jeg prøve at gøre vores nuværende havehus lidt hyggeligt! 

Her er min drøm!
Her er vores "havehus"

 Det ER meningen at huset skal males, men det har været lidt svært at finde tid til det, med to små børn rundt om benet. Sidste sommer købte jeg hvid maling, som skulle give huset nyt liv, men jeg har i mellemtiden fortrudt, at male huset helt hvidt. Tænker at det skal males sort, med hvide rammer?...  Måske der var en mening med at jeg aldrig fik malet det sidste år??
 Lidt lanterner og blomster er med til at hygge, men jeg er slet ikke færdig med at indrette huset, så der kommer helt sikkert flere ting derned, som skal være med til at give huset lidt liv!
 Planten på bordet, er et oliventræ som er gået ud. Jeg kunne ikke få mig selv til at smide den ud, da det har et rigtig fint udtryk!
 Levende lys, er noget helt specielt ude i haven. Denne femarmede lysestage giver lidt romantisk nede ved havebordet, synes jeg.
 Planten som kaldes, Pletter i luften, har jeg lidt svært ved at få til at holde i længere tid, men igen har jeg valgt at beholde den, indtil jeg finder noget andet, at plante rundt om hjertet.
 Et par hylder venter på at blive hængt op. De vil give plads til flere planter og dimser, som giver mere hygge og sjæl i huset

mandag den 23. august 2010

Fik en god ide fra..



en helt vildt kreativ pige!.. Hun har bloggen barewunderbar.. Hun laver de skønneste ting, og er sød til at dele ud af hendes ideer.

 I går viste barewunderbar en ranke med svampe, som jeg i dag har prøvet at lave. Den er meget let at lave, og pynter fint i Astrids hyggehjørne i stuen.
Under svamperanken, står Astrids tøjhund Bassen, hendes ugle (som ikke har noget navn) og hendes jordbærpude.

torsdag den 19. august 2010

Et ønske

På lørdag kunne jeg godt ønske mig, sol, sommer og en masse festlige mennesker i min have. Det eneste vi nok ikke får, ER sol... Øv øv. Men heldigvis kan man da godt få en hyggelig havefest, trods lidt regn, ik:0) 

onsdag den 18. august 2010

6 timer for mig selv - og tak for inspirationen!

I dag har jeg haft hele 6 timer uden børn... Og GUD hvor har det været skønt!
 Tiden er gået med at klargøre vores havehus, som vi skal bruge i weekenden, når vi skal holde sommerfest for gode venner og familie .
Efter klargøringen af huset, fik jeg tid til at sy denne kjole.
Jeg har set de skønneste kjoler inde på bloggen  her og har simpelthen ikke kunne slippe tanken om at sy en kjole til Astrid siden.
Mønstret på kjolen er fra stof og stil. Jeg har brugt det en del gange, og det er som om jeg ikke kan blive træt af det... Har allerede en ide til en ny efterårskjole, som skal laves i æbleprintstoffet, som jeg købte, da vi var i Odense i sommerferien.

søndag den 15. august 2010

10 ting om mig...

Jeg blev tagget i bloglegen af Vibeke. Og selvfølgelig vil jeg gerne være med?.. Her under kan du læse ti ting om mig, som jeg vist ikke har fortalt dig om før!


Min morgenkaffe er noget af det første jeg sætter over, når jeg vågner om morgenen.

Det tog os 4 år at få vores første barn Astrid, har været i ALT for mange hormonbehandlinger. Carl-Emil derimod, kom et år før forventet;0)

Der er ikke særlig mange af min familie og venner, som ved at jeg har en blog.

Har altid haft lidt svært ved at stave og skrive, så derfor har jeg udfordret mig selv, ved at oprette min fru hyggeblog!.... Synes det er super skønt at skrive, også selvom jeg laver fejl.

Synes det er skønt at få uventet besøg, af venner og familie.

Holder rigtig meget af, at vaske tøj – Det dufter så dejligt.

Er helt klar et A menneske.

Bliver varm om hjertet, når min mand og børn griner!

Startede først med at sy, lige inden jeg fyldte 30 år.

Elsker dybe samtaler, og at udvikle mig!

Første fest.

Må indrømme at jeg er lidt mat i sokkerne i dag. I går var manden og jeg til en super god fødselsdagsfest, hvor vi var klædt ud som i 70érne!  
Det var for mig den første fest i lang tid, hvor det var muligt at nyde et godt glas rødvin, en god drink, og en længe ventet svingom med manden!..
 Det var simpelthen SÅ skønt at være ude sammen, uden børnene!


Nyder du også en aften uden børnene, og eller har du svært ved at slippe dem, til fordel for en aften i byen med din mand/kæreste?

fredag den 13. august 2010

Klude

I går var jeg i Stof og Stil i Roskilde.  Fik købt 12m voksdug som skal bruges til vores sommerfest i næste weekend. Voksdugen var ikke det eneste jeg kom ud af butikken med, næ nej, der blev lagt flere skønne stoffer ned i posen min:0) Jeg skal have lavet to opslagstavler, en til Carl-Emils værelse, og en til mit syværelse. Astrid skal have et par nye efterårskjoler, og måske der også skal laves lidt pynt til festen på lørdag.
Da vi var på vej ud af butikken, så jeg disse skønne karklude. De er rigtig fine, og det er da lige før, jeg får lyst til at prøve, om de er lige så gode, som de er fine;0)

tirsdag den 10. august 2010

På en dag, hvor det hele er lidt presset...

.. nyder jeg at gå mig en tur i vores lille have.
Siden søndag har både Astrid og Carl-Emil været syge, med høj feber og forkølelse. Dagene kan godt være lange, når de to små ikke har det godt. Man er jo på, på en anden måde, end når de har det godt.


 Vores have er meget lille, men vi nyder den, og kunne ikke ønske os en anden!
 Det kan godt være at vi kommer til at mangle plads ude i haven, hvis Carl-Emil bliver en lille fodboldspiller, men da vi bor tæt på en fodboldbane, stranden og et grønt område, så skal han nok få mulighed for at løbe efter en bold.

Jeg kan rigtig godt lide buksbom. De står flot hele året, og de kan formes lige som man ønsker det. En dag skal du se, alle mine buksbom. Jeg har en lille hæk, små nye stiklinger og en masse andre, som jeg tager billeder af inden længe.

søndag den 8. august 2010

Vinderen af min Give Away ER..



Det er virkelig skønt, at så mange har haft lyst til at deltage i min Jordbær- Give away!... Tak for det piger!
Astrid og Carl-Emil er i løbet af natten blevet ramt af feber, desværre - så jeg springer lige lidt let hen over det med billeder af lodtrækningen… Men vil nu afslører hvem der har vundet tre hjemmesyet jordbær.

Vinderen af min jordbær Give Away ER:

Karen

Karen er du sød at sende mig din adresse, så jeg kan sende en lille pakke af sted til dig!

Rigtig god søndag til jer alle.

Kh. Mette

lørdag den 7. august 2010

Mor og far tid.

Efter 7 måneder med Carl-Emil ved min side, både nat og dag, er manden og jeg taget ud for at høre musik. Vi har fået billetter til Kalundborg Rockér, som holdes tæt på hvor vi bor. Min søde mor passer børnene, og både Astrid og Carl-Emil elsker at være hos momse og Arne. Så vi kan sagtens slappe af, og nyde festen- og hinanden, selvfølgelig!
Rasmus Seebach, Lars.H.U.G, Magtens Korridorer, Infernal, og Perter og de andre kopier er et lille udpluk af de navne, som vi skal høre i løbet af weekenden!

Hvis jeg skal være ærlig, og det skal jeg jo -Så må jeg indrømme, at jeg nyder at have lidt tid alene sammen med Bassen (Min mand)  Bare det at gå hånd i hånd uden et barn på armen, eller med en barnevogn foran sig, det er sørme rart!... Og Det gør mig rigtig glad, at mærke hvor gode vi er til at være sammen når børnene bliver passet!
Det er af og til svært at finde tid til hinanden med to små børn i huset, så mon ikke det er sundt for alle, med lidt mor og far tid, en gang imellem?... det tror jeg:0)

Hvis du vil, kan du godt nå at deltage i min give away, vinderen bliver trukket i morgen søndag!  

  

torsdag den 5. august 2010

At følge sit hjerte.

For over syv år siden købte min moster og onkel, et gammelt hus!. ALT på nær ydervægge blev revet ud af huset. De har valgt at bygge huset op i de ting, som de gennem mange år har gået og drømt om. Min moster venter gerne på at finde den rigtige stol til huset, eller hvis hun har gemt siderne fra en gammel bænk til haven, så går hun ikke ud og køber en ny bænk, men bruger tid på at sætte bænken i stand – Bænken kan ses på billedet herunder.

De har valgt at få lavet en masseovn, der er lavet gulve af muresten inde i huset, to shelters er sat op ude i forhaven, og de har lige fået lavet en lille sø!...
Nu hvor jeg sidder og skriver om min moster og onkels hus projekt, kommer der hele tiden nye ting frem, som jeg kunne skrive om – der er simpelthen så meget historie i deres hus. Og det gør deres husbyggeri helt unikt.
Her får du et ganske lille indblik i lidt af de ting, som mit kamera slet ikke kunne holde sig fra i går, da jeg var på besøg.






mandag den 2. august 2010

Tidligt oppe.

Selvom det er ferie hjemme hos os, er der en lille mand som ikke helt har forstået, at man godt må sove længe. Carl-Emil vågner dagligt mellem kl. 05.00 og 06:00 :0/…og efter hyggesnak i sengen den første halve time, ER det tid til at lave grød til den lille morgenfriske fyr. Jeg burde ikke klage, for han bliver puttet kl. 19 og vi høre ikke det mindste til ham i løbet af natten, og det er jo super flot… Men da jeg ikke går så tidligt i seng, drømmer jeg af og til om, at min lille bassemand kunne sove et par timer længere.

Her til morgen udnyttede Astrid og jeg, at lillebror allerede kl. 07 var klar til hans første lur. Vi fandt røremaskinen frem og fik i løbet af kort tid bagt en chokoladekage med kokosglasur. Vi har endnu ikke smagt kagen, men det vare ikke længe, før det første stykke er spist.:0)
Astrids forklæde syede jeg den anden dag. Er tilfreds med det og det virker rigtig godt til hendes alder, men synes der mangler et eller andet på maven af det! Har du en god ide til, hvad jeg kan pynte forklædet med?... så tager jeg imod med kyshånd:0)
Rigtig god mandag til dig,
Fra kageglade Mette